En skulptur bliver til

Tommerupblomsten er en 5,5m høj Formmørtelskulptur lavet af Erling Tingkær i 1994.

Tommerupblomsten blev bestilt af Tommerup Kommune på Fyn og står foran det daværende rådhus. Skulpturen består af to elementer. "Blomsten" og "Frøkapslen". "Blomsten" har et skelet bestående af rustfrit stål, mens "Frøkapslen" er lavet af styropor (flamingo). Begge dele er først sprøjtet med Formmørtel 0.6Z og har derefter fået et lag Ædelpuds indfarvet med Ultramarinblå oxydfarve.

"Blomsten" har fået monteret kakler på dele af overfladen. Kaklerne er sat på med Gazelle Kombimørtel, der både fungerer som klæber og fuge.

Om kunstneren: Erling Tingkær har arbejdet med Gazelles produkter siden starten af 90'erne. Han har lavet utallige skulpturer til torve, skoler og institutioner. Læs mere om ham og hans projekter på hans hjemmeside: www.erlingtingkaer.dk/

Gazelle Formmørtel 0.6Z minder meget om Gazelle Formmørtel EAC IIIv, men har kun halvt så mange fibre. De færre fibre betyder at den er nemmere at bruge i sprøjtemaskiner og at den dermed er perfekt når man skal lave meget store og kraftige skulpturer. De færre fibre betyder dog også at lagtykkelsen (1-4cm) skal være større end ved brug af Formmørtel EAC IIIv (0,5-2cm). 

Gazelle Ædelpuds kan bruges som afsluttende lag, hvis man ønsker en indfarvet overflade som dækker fibrene.

Gazelle Kombimørtel bruges til at montere mosaikker, kakler, sten osv. på overfladen.

Produktinformation: Gazelle Formmørtel 0.6Z, Gazelle KombimørtelGazelle Ædelpuds

Web butik: Gazelle Formmørtel 0.6Z, Gazelle KombimørtelGazelle Ædelpuds, Oxydfarve