Vægrelieffer

Vægrelieffer lavet af børn på Skt. Knuds skole under vejledning af billedkunstner og keramiker Ginette Wien.

Figurerne blev først tegnet op på pap, og derefter blev delene skråret ud i flamingoplader. De 3 på den hvide væg blev tegnet efter 3 børn der lå på pappet. Læsehesten blev valgt efter en tegnekonkurrence blandt børnene. Hoveder, hænder, fødder og hove blev modelleret i ler. Så smurte børnene Formmørtel EAC IIIv på flamingopladerne. Der gik 2x20 kg (2 sække) Formmørtel til. Da mørtelen var blevet tør klistrede børnene knuste flisestumper på delene med Gazelle kombimørtel indfarvet med sort oxydfarve. Efter tørring blev det hele fuget ud med Gazelle Kombimørtel indfarvet på samme måde igen. Der gik 3x20 kg Kombimørtel til dette. Da figurerne skulle monteres på væggen blev de endnu engang tegnet over på pap - de var jo "vokset" siden sidst. Papfigurerne blev så sømmet op på væggen og de enkelte dele skruet op, der hvor de hørte til, pappet blev fjernet bagefter. Skruerne blev til sidst dækket med indfarvet formmørtel.

Læs mere om Ginette Wien og hendes kunst her: www.ginettewien.dk

Gazelle Formmørtel EAC IIIv:  Kan lægges på i lag så tynde som 3mm, når den endelige figur ikke bliver udsat for ret meget belastning. Her er der brugt et lidt tykkere lag. Formmørtel er vandafvisende, frostsikker og skruefast.  

Gazelle Kombimørtel bruges til at montere mosaikker, kakler, sten med mere på overfladen. Kombimørtel kan både bruges som klæber og som fuge, og så er den helt frostsikker og vandafvisende, så den er perfekt til figurer som skal stå udendørs.

Oxydfarve kan både blandes med betonklæber og bruges som maling, eller som her blandes med Fin Formmørtel, så hele figuren får et indfarvet slidlag. 

Produktinformation: Gazelle Formmørtel EAC IIIvGazelle Kombimørtel

Webbutik: Gazelle Formmørtel EAC III,  Gazelle KombimørtelOxydfarve