Æblets dag

Børn og voksne laver æbler ud af styropor, Fin Formmørtel og oxydfarvepigment.

I 2013 åbnede Møntergården (Odenses kulturhistoriske museum) en helt ny museumsbygning. I den forbindelse inviterede de børn og voksne til en dag med sjove aktiviteter der alle kredsede omkring æbler, da æblet Ingrid Marie er museets vartegn. Gazelle stillede op med en workshop hvor børn og voksne kunne forme æbler i styroporkugler og Fin Formmørtel. Det er en hurtig og ligetil måde at lave små skulpturer på, Styroporkuglen danner grundformen for æblet og stilken på æblet laves af et stykke bøjet ståltråd. Det tager ca 10-20min at forme et "æble" (afhængigt af hvor grundig man er), og så skal det ligge og tørre et par timer inden det kan fragtes videre.

Læs mere om Møntergården her: Odenses kulturhistoriske museum

Gazelle Fin Formmørtel er en fin modellerbar mørtel, som er nem at arbejde med, og som fungerer super godt til små skulpturer. Mørtelen holder sig fugtig i en overdækket spand i op til 6 timer efter den er blandet. Når den er blevet brugt, begynder den at tørre i løbet af en halv time, og vil føles helt tør efter et døgn. Den er frostsikker og vandafvisende, så skulpturer kan være uden for året rundt.

Oxydfarve kan både blandes med betonklæber og bruges som maling, eller som her blandes med Fin Formmørtel, så mørtelen bliver gennemfarvet. 

Produktinformation:  Gazelle Fin Formmørtel

Webbutik: Gazelle Fin Formmørtel, Oxydfarve