Fuglefoderhus

Rul en plade ud i Fin Formmørtel og lav en hul figur over en ballon.

 

Materialer og redskaber:

Gazelle Fin Formmørtel - Et fuglefoderhus vejer maksimalt et kilo.

Sandpapir  - Det giver det bedste resultat at bruge vådslibepapir til sten.

Boremaskine med piskeris eller røreværk - Hvis du kun blander et kg op ad gangen kan du blande det i en lille spand med piskeris eller ske og ælte med hænderne, men det er meget nemmere at bruge en maskine til at blande mørtelen med.

Spande - til vand, og til at blande materialet op i. Brug en 20 liter spand til dit værktøj, en på 10 liter til vand og en ekstra 10 liters til at blande materialet i (max 5kg). Hvis du blander mere end 5kg materiale skal du bruge en større spand. 

Pensel - til at glatte overfladen med.

Spandeske

En kagerulle eller lignende .

Bagepapir - du kan også bruge afdækningsplast, men bagepapir virker godt når pladen skal rulles ud.

Latexhandsker

 

Trin for trin vejledning:

fuglefoderhus01

1. Rør Gazelle Fin Formmørtel op - følg anvisningen på posen, og tilsæt så lige lidt ekstra materiale i forhold til opskriften. Mørtelen må ikke være klæbrig. Du skal kunne forme den mellem dine hænder uden at den hænger fast, men den må heller ikke være så tør at den bliver hård - den skal være fleksibel.

Læg mørtelen mellem 2 stykker bagepapir og rul den til en ca 3-4 mm tyk plade. Det er en god ide hvis du flere gange undervejs fjerner bagepapiret fra formmørtelpladen ved at løfte bagepapiret af, vender pladen om på den anden side, lægger bagepapiret tilbage og ruller videre. Det forhindrer at pladen sætter sig fast i bagepapiret.

fuglefoderhus02

2. Pust en ballon op til den er ca 12-15 cm på den længste led. Læg ballonen på din Formmørtel plade og fold pladen sammen om ballonen. Brug fingrene til at nippe det overflødige mørtel af og gnid/massér enderne sammen med et let tryk og cirklende bevægelser. Brug evt en smule vand, hvis kanterne er for tørre til at binde sammen.

Læg evt mere mørtel på, hvis pladen ikke når hele vejen rundt.

fuglefoderhus03

3. Form et hul forrest på den ene side af ballonen. Lav hul i toppen, der hvor ballonen er bundet, så knuden kommer uden for mørtel pladen, og lav et par huller i bunden, så evt. regnvand kan slippe ud af foderhuset.

fuglefoderhus04

4. Glat overfladen med en pensel dyppet i vand.

fuglefoderhus05

5. Lad mørtelen tørre til næste dag. Hvis du synes at overfladen er for ujævn/ru, kan du slibe den med sandpapir korn 100 - 140.

fuglefoderhus06

6. Fibrer, der stritter ud, kan smeltes væk med en varmepistol eller en lille håndgasbrænder.

7. Bind en snor om en lille pind, og træk snoren igennem hullet i toppen af foderhuset. Hæng foderhuset op i et træ, og fyld det op med foder.

 

Gazelle Fin Formmørtel er fyldt med fine fibre som lægger sig på kryds og tværs i materialet og gør at det kan holde sammen som en plade uden at revne. Fin Formmørtel er frostsikker og vandafvisende så det kan bruges både ude og inde.  

Produktinformation:  Gazelle Fin Formmørtel

Webbutik: Gazelle Fin Formmørtel, Oxydfarve